Kurz outdoorových aktivit na Lago di Garda

Kurz outdoorových aktivit na Lago di Garda

Praktický kurz složený z  několika samostatně vedených workshopů zaměřených na osvojení základních teoretických znalostí a praktických…

Praktický kurz složený z  několika samostatně vedených workshopů zaměřených na osvojení základních teoretických znalostí a praktických dovedností v  rámci vedení kurzů outdoorových aktivit. Účastníci kurzu se naučí používat speciální sportovní vybavení. U všech sportovních aktivit se účastníci seznámí se základním materiálním vybavením, základní technikou a metodikou a také s bezpečnostními pravidly.
Obsah – témata:

- Canyoning:
Účastníci prostřednictvím canyoningu poznají kouzlo přírodního aquaparku v kaňonu řeky Tignale. Podstatou Canyoningu je prostupování řekou po proudu, slaňování, překonávání přírodních tobogánů a skákání do průzračných tůní.

- Ferratové lezení:
Účastníci si prakticky vyzkouší ferratové lezení na Ferratě Rio Sallagoni v botanické zahradě s lanovými mosty přes vodopády obtížnost B,C. Ferrata je zajištěná cesta ocelovými lany a železnými stupy, kdy se účastníci jistí pomocí sedáku a feratového setu, překonávají průrvy přírodního kaňonu.

- Windsurfing:
Kurz windsurfingu pro začátečníky s teoretickou výukou na simulátoru a poté s  praktickou výukou na jezeře Lago di Garda. Účastníci se seznámí se základními dovednostmi na vodě jako: nastupování, rozjezd, zatáčení, zastavení, obraty, přistání, rychlé obraty, plachtění proti větru, atd.

- MTB sjezd:
Sjezd na horském kole po šotolinové cyklostezce z vrcholu Monte
Tremalzo v  délce cca 25 km. Je to vyhledávaný MTB sjezd v okolí jezera Lago di Garda s mnoha průjezdy skrz tunely a s výhledy na jezero.

- Vysokohorská turistika:
Vysokohorský výlet na vrchol Monte Cornetto nabízí překrásné výhledy na okolní kopce v blízkosti jezer Lago di Garda a Lago di Ledra. Cesta se klikatí po horských pastvinách střídající lehké přelezy vrcholových vápencových skal.

Cílem vzdělávací akce je profesní růst a zvyšování odbornosti učitele osvojením základních teoretických znalostí a praktických dovedností z  jednotlivých outdoorových aktivit.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ, SOŠ a SOU, G, pedagogům volného času.

Délka

32 hod.

Poznámka:

Podmínkou absolvování sportovního kurzu je alespoň průměrná fyzická zdatnost, nebát se výšek a snášet chladnější vodu.
Vzdělávací obsah jednotlivých dnů se může vzájemně zaměnit, dle reálných podmínek.
Cena zahrnuje: dopravu, ubytování v  apartmánech hotelu La Vela*** – Torbole, snídani, outdoorové aktivity, sportovní vybavení a pomůcky (MTB kolo, ferratové sety, vybavení na canyoning i windsurfing).
Na canyoning je potřeba mít vlastní boty do vody (ale ne neoprenové, do bot totiž dostanete neoprenové ponožky).
Na outdoorový kurz bude potřeba sportovní pojištění - informace upřesníme před kurzem.

Kód11-16-G61
Lektorkolektiv lektorů.
Cena21 000 Kč
Termín zahájení 18.09.2024 09:00 - 17:00
Termín ukončení 22. 09. 2024 09:00 - 17:00
Místo konání Lago di Garda

Rychlé odkazy