Robotické hračky v předškolním vzdělávání

Robotické hračky v předškolním vzdělávání

Seminář s workshopem je zaměřen na podporu předškolních pedagogů v oblasti digitální a matematické pregramotnosti v MŠ při využívání moderních…

Seminář s workshopem je zaměřen na podporu předškolních pedagogů v oblasti digitální a matematické pregramotnosti v MŠ při využívání moderních pomůcek – robotických hraček ve vzdělávacích aktivitách pro děti předškolního věku. Nabízené činnosti a aktivity vycházejí z vlastních zkušeností práce učitelky mateřské školy a ukazují cílené zařazení robotických hraček do běžných vzdělávacích aktivit.
Cílem vzdělávací akce je přiblížit přínos uvedených moderních technologií v oblasti gramotností, polytechnického vzdělávání a matematických představ v předškolním vzdělávání.
Úvodní část semináře bude věnována problematice uplatnění ICT v předškolním vzdělávání – možnému přínosu i rizikům. Druhá část vzdělávacího programu proběhne formou workshopu, účastníci v malých skupinách pracují s konkrétními představovanými pomůckami. Vyzkouší si na příkladech z praxe formulovat cílené zařazení robotických hraček do běžných vzdělávacích aktivit a ověří si účinnost vícesmyslového učení (např. verbalizace v souvislosti s manipulativními činnostmi) na rozvoj dílčích funkcí i na posilování dílčích dovedností dětí v předškolním věku. Obsah – témata:
Informační a komunikační technologie v MŠ
-

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům MŠ

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód02-79-P71
LektorMgr. Radka Bradáčová
Cena11 050 Kč
Termín konání 29.08.2024 09:00 - 12:30
Místo konání Příbram, Hradební 66

Rychlé odkazy